#1 Ska vi segla till Söderhavet?

I början av hösten kände både jag och Carina oss lite vingklippta och tilltufsade. Diverse symptom där flera säkert bottnade i stress och en känsla av att vi behöver hitta en bättre balans i våra liv.

Så om vi tänker att det där livet där vi mår bra och gör det vi verkligen vill är en ö i Söderhavet, hur kommer vi dit? Visst har vi hört om människor som säljer allt, köper en båt och seglar iväg. Förutom alla praktiska utmaningar, hur törs de ta steget och kapa förtöjningarna? Hur bar de sig åt för att realisera sin dröm? Visste de vad de gav sig in på när de startade färden? Blev det som de tänkt sig? Hade de någon livbåt att hoppa i om det hände en katastrof?

Drivkrafter till förändring kan vara att komma bort ifrån något som inte känns bra. Men det kan också vara en dröm om hur det ska bli som blir starkare ju mer vi tänker på den och försöker göra bilder i våra tankar på ett framtida liv. Vår dröm är inte en ö i Söderhavet men att kunna bo och leva i vårt eget lilla paradis Där Ner i Östra Ämtervik.

Så varför inte bara flytta dit och pendla till jobben i Karlstad? Så gör ju många andra som bor på landsbygden. Det kan knappast liknas vid en expedition till varmare breddgrader.

En kommentar på “#1 Ska vi segla till Söderhavet?”

  1. Katta skriver:

    Ska bli så spännande att följa er resa ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *