#9 Scouthajk i Skogsköket

60 scouter från Skåre har lägerbål i Skogsköket

I april 2023 jobbade Jonas hårt för att få klart Skogsköket för att kunna ta emot alla scouter från sin scoutkår i Equmenia Skårekyrkan. Isak och Clas prefabricerade väggar till ett torrdass och vedboden fick väggar och golv. Den 22 april kom ca 60 scouter och ledare till en fin vårdag på Krealorum. På nyröjda stigar vandrade patruller i skog och på ängar för att genomföra ett antal utmaningar i den så kallade Svealandskampen. På eftermiddagen byggde patrullerna vindskydd för natten och till middag testade Bobo och Bibbi maten som skulle serveras på höstens Värmlandstramp: förkokt tärnad potatis och morötter som stektes tillsammans med skurna köttbullar och grillkorvar och serverades som en wrap med god cremefraichesås.

På kvällen höll de yngre ledarna i lägerbålet och lärde ut alla rop, lägerbålssånger och lekar. Vi fick en mild och fin natt och hade turen att de första regndropparna föll ungefär när det var dags att åka hem efter frukost och rivning av lägret.

Lägerplatsen fungerade bra. Scouterna hade inga svårigheter att sysselsätta sig.

Nu hoppas vi att fler scouter eller andra friluftsintresserade vill komma till oss. Vi kan fixa upplägg med mat och aktiviteter om så önskas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *